0758 427 407; 0787 812 967; 0240 564 320

HAMANGIA

PFA Marinescu Gh. Elena

Paleti 1200x1000: standard GALIA

În stoc

1,00 USD

Acesti paleti cu dimensiuni 1200x1000 mm. (sau 1000x1200 mm.) sunt utilizati in principal in industria auto si sunt facuti conform standardului GALIA.


Se deosebesc de categoria Paleti sau Europaleti prin faptul ca pe planul inferior (talpile paletului), paletul tip GALIA are 5 scanduri (2 de-a latul si 3 de-a lungul) in timp ce paletii pe standard european au doar 3 scanduri pe planul inferior (doar de-a lungul sau doar de-a latul).

Pe acest palet, este foarte uzuala practica de a se aplica (prin capsare) o cutie de carton, obtinandu-se iarasi un produs standardizat din domeniul auto (pe diferite dimensiuni specifice).

Paletul poate avea pe partea sa superioara 5, 6 sau 7 scanduri si poate fi produs din diverse esente de lemn.

Modelul GALIA este folosit in principal ca un palet de unica folosinta ("light" sau "one-way"), de obicei grosimea scandurilor este de 13 mm. intrucat in domeniul auto de obicei greutatea medie pusa pe acest tip de palet este de pana in 400 kg.

In alte cazuri insa (mai ales cand pe paleti se pun piese metalice, grele)
greutatea carata pe acesti paleti poate sa ajunga sau chiar sa depaseasca doua
tone, iar paletul primeste atunci o configuratie mai robusta, cu minim 7
scanduri deasupra care pot avea grosimea de pana la 22 mm..

Pricipalul avantaj pe care il au acesti paleti il reprezinta rezistenta la curbare. Acest avantaj vine ca urmare a faptului ca acest palet are pe partea sa inferiora (la podea) scanduri si de-a lungul si de-a latul. Riscul ca un palet sa se curbeze apare in general atunci cand marfa depaseste suprafata paletului si este trasa in banda. Daca apare acest risc, este indicata folosirea paletilor tip GALIA pentru depozitarea sau transportul in siguranta a marfurilor.

Un "dezavantaj" in cazul GALIA ar fi la tranportul lor propriu-zis intrucat acesti paleti avand pe planul inferior scanduri si pe lat si pe lung, nu se pot "imperechea" si astfel pe o stiva intra maxim 20 de paleti in timp ce la paletii standard merg pana la 35 de paleti pe stiva.